Футболната легенда Красимир Балъков е продал луксозната си къща във великотърновското село Арбанаси за рекордната сума от 1.5 млн. лв, научи "Труд". Купувач на атрактивния имот е фирма "Тива 1" ЕООД.

Справка в търговските регистри сочи, че дружеството е със седалище в стражишкото село Сушица. Фирмата е семейна и обработва над 32 000 дка земя в общините Горна Оряховица и Стражица.

Нейни собственици са арендаторите Тодор и Елка Тодорови, видни активисти на ГЕРБ. Любопитен факт е, че техният син всеки момент ще сключи брак с дъщерята на лидера на БСП и водач на листата на левицата в старата столица Мариана Бояджиева.

Къщата на Балъков е един от най-атрактивните имоти в архитектурния резерват. Героят от САЩ'94 я построи веднага след огромния успех за българския футбол на световното първенство.

Имотът с разгъната застроена площ от 300 кв. м включва двор от над 2000 кв. м. Разположен е в централната част на Арбанаси и оттам се разкрива красива панорамна гледка. В двора има басейн и кът за барбекю.

Къщата е построена в типичен арбанашки стил и с висока каменна ограда. От всички страни е опасана с камери за видеоохрана.

Според арбанашчани футболистът Красимир Балъков отдавна искал да продаде имота си, но високата цена стряскала мераклиите. Според брокери от болярския град това е най-скъпо продадената къща в Северна България през последните 10 години.