Веган, който си носи собствена паста, когато се храни в заведения, откачил, след като ресторант в Ню Джърси не му направил отстъпка за консумираната храна и не му било позволено да използва купон.

Джак Лицки и неговата съпруга са вегани и си носят собствена паста, когато посещават ресторанти, за да са сигурни, че консумират 100% пълнозърнеста храна, е споделил Лицки пред New Jersey Star-Ledger.

Двойката посетила ресторант Monticello в Ню Джърси с приятели, очаквайки да получат отстъпка, тъй като обикновено получавали такава.

Вместо това те били таксувани по 24 долара на ястие. От ресторанта също така не им позволили да ползват купон на стойност 50 долара.

Собственикът на ресторантът заявил на Лицки, че след като идва в събота вечер и си поръчва специално ястие, трябва да го таксува допълнително и че отстъпките, които преди това е получавал, са били решение на стария собственик, а сега вече има нови цени.

След възникналия спор дори била извикана полиция, като, според Лицки той бил заплашен с арест за "кражба на услуги."

В крайна сметка Лицки решил да плати сметката.

Собственикът на ресторанта е заявил пред New Jersey Star-Ledger, че Лицки се е объркал, че преди това е получавал отстъпка.