Продължаваме да следим сайта trivago за хотели, престоят в които носи необикновени преживявания, а спомените остават задълго. Нека видим още няколко от тях:

ь

Дружба, Ялта (Украйна):

Първоначално построен като възстановителен дом през 1985 година, сега се използва като санаториум и хотел. Има басейн със стъклен покрив.

По онова време се е смятало, че шедьовърът на украинския архитект Игор Василевски трябвало да бъде гранатомет. Нищо чудно, тъй като сградата изглежда футуристична дори и днес.

Хотел Ritz-Carlton, Хонг Конг:

Шестзвездният хотел е открит през 2011 година и се намира на горните етажи на 484-метровата сграда International Commerce Centre. Считан е за хотела, намиращ се най-високо в света.

Приятна гледка: барът на терасата на покрива е на главозамайващата височина от 490 метра. Луксозно обзаведените стаи също са на подобна височина (малко по-ниско) и предлагат фантастична гледка към китайския град.

Хотел Grawand, Южен Тирол (Италия):

Това е хотелът, разположен най-високо в Алпите. На надморска височина от 3212 метра до хотела можете да стигнете с кабинков лифт, който превозва гостите за шест минути до горе.

Гледката в дълбочина от 1200 метра, както и към множеството върхове от панорамното ложе е страхотна, а плуването в басейна там също е неповторимо преживяване.

Poseidon Resorts, Фиджи:

Защо пък да не живеем под водата? Хотелът в южната част на Тихия океан ще предлага петзвезден комфорт и 24 капсуловидни апартамента, намиращи се директно в лагуната до коралов риф, но още не е отворен.

Асансьор отвежда гостите до отделните етажи и помещения, без да трябва да се потопяват във водата. Вече приемат резервации, а една седмица там струва около 10 000 евро.

Museum Mona, Хобарт, Тасмания (Австралия):

Музеят за старо и ново изкуство отвори врати през 2010 година и предлага три подземни нива, както и осем необичайни изложбени павилиони за настаняване.

Луксозните апартаменти разполагат с хидромасажна вана, самостоятелна тераса и кухненски бокс. Отопляем закрит басейн със сауна, малка пивоварна и отличен ресторант също са на разположение на гостите.