Новият смартфон Z10 на BlackBerry може да споделя с вашите приятели и роднини какво гледате в интернет, но това може да доведе и до разкриването на видеа, за които не искате никой да знае в това число и порно.

По-рано тази седмица в мрежата се появи информация, че по-сериозната интеграция на BlackBerry Messenger в Z10 позволява на хората, които са сред вашите контакти в услугата за съобщения да виждат какви песни и слушате и какви видеа гледате.

Според скрийншот на новия телефон, публикуван в във форума Crackberry, контактите в листата виждат съобщения като "слуша pornhub.com."

Въпреки че е възможно клипове или песни, които могат да накарат някого да се изчерви, да стигнат до познатите на собственика на Z10, според говорител на BlackBerry функцията "покажи какво слушам " трябва да бъде включена.

"Функцията 'обнови статуса' е изключена по дефолт, така че ако потребителите искат да се възползват от нея, трябва да я включат," казват от BlackBerry. " Освен това потребителите не споделят с останалите самото съдържание, а само заглавието на това, което гледат/слушат."

Тъй като медийният плейър взема аудио, видео и флаш съдържание от браузъра, това, което върви през платформата може да бъде споделяно с контактите в BlackBerry Messenger.