Милиардерът Тамир Сапир наскоро станал жертва на кражба в имението си на стойност 20 млн. долара в Лонг Айлънд, след като строителен работник присвоил четири антични сребърни кофи за шампански на стойност 200 000 долара, пише Newsday.

Истинското престъпление в случая е, че Сапир дори не забелязал, че екстравагантните му кофи за шампанско липсват, докато от аукционната къща Sotheby's не го уведомили за това месеци след кражбата. Да си милиардер не е лесно!

Изглежда Сапир научил за кражбата, когато от Sotheby’s го уведомили, че строителният работник Анатоли Марюк се опитал да пробута на аукционната къща две от кофите, които са направени във Франция и струват по 50 000 долара. Марюк вече бил продал другите две кофи в Ebay.

В защита на Сапир трябва да се каже, че 200 000 са капка в морето, когато състоянието ти се изчислява на 2 млрд. долара. За ръководенето на империя в сферата на недвижимите имоти също така са необходими доста енергия и време, така че Сапир вероятно няма как да следи всяко нещо в кухнята си.

Марюк, срещу когото е повдигнато обвинение за кражба, твърди, че не е откраднал скъпите кофи.