Несъмнено не изглежда като най-удобната мебел, която някога сме виждали, но този непретенциозен стол, изработен от дърво и хартия, отнема няколко секунди, докато се трансформира в удобен диван.

FlexibleLove е името на диванът-акордеон, който всъщност произлиза от Япония, но в момента се произвежда и от немска компания.

Наричан е "най-гъвкавият диван в света", като седалката е изработена от хартия. Непретенциозното столче може да се превърне в диван с дължина до 7.20 метра.

Вижте още: 12 интересни идеи за дивана в хола

В зависимост от версията се предлагат 16 вида на иновативния диван. На най-малкия от тях има място за осем души, а формата може да се реши спонтанно и да бъде каквато си поискате. Хартиеният диван може да бъде поставен в полукръг, в затворена верига, както ви хрумне, в зависимост от пространството, с което разполагате, разбира се.

Както вече сте се досетили, диванът-акордеон освен практичен, също е и екологичен и пази природата. Но възможно ли е наистина един диван от хартия и дърво да е и удобен? Ние оставаме със съмненията си по въпроса…

Който обаче смята произведението за хитра идея и иска да го притежава, трябва да знае, че най-малкият модел (който може да се разгъва до 3.5 метра) струва 299 евро, по-големият – 485 евро, а най-елегантният модел, който се предлага в бяло, струва 760 евро.