Британската романтична комедия "Наистина любов" беше определена за филма, който едновременно вдъхновява хората да преодолеят раздяла и да открият любовта, показва британско допитване.

Трогателно честният разказ за любовта в лентата е причина 21% от участниците в допитването на възраст между 20 и 30 години да го посочат като филма, който им е показал какво е истинската любов.

Комедиите имат много по-голяма роля от това просто да разсмиват. "Американски пай" (за мъжете) и "Дневниците на Бриджит Джоунс" (за жените) са филмите, които помагат на хората да направят прехода от юношеството към зрелостта.

Класиката "Животът е прекрасен" беше определен за филма, който показва на хората над 30 години истинската ценност на семейството с 22% от гласовете, а музикалната лента "Мамма Миа!", базирана на песни на АББА, е филмът, който вдъхновява хората да преодолеят кризата на средната възраст.

Британската красавица Кейт Бекинсейл, облечена в кожения костюм на жената котка във филма "Ван Хелзинг", е най-привлекателният женски екранен образ за мъжете с 14%.

А младият Колин Фърт, който излиза от езерото с прилепнала мокра риза във филма "Гордост и предразсъдъци", е най-привлекателният мъжки образ за жените с 24%.

Киностудиото Юнивърсъл пикчърс провело допитването в рамките на инициативата си да накара британците да създадат собствен кино дневник, проследяващ живота им чрез филмите, които са им оказали най-голямо въздействие, посочва БГНЕС.

15 филма с огромен бюджет, които бяха пълен провал