Американската компютърна компания Microsoft също работи по нови концепции за интелигентен часовник със сензорен екран, съобщава Wall Street Journal в неделя на своя уебсайт.

Ежедневникът цитира служители от подизпълнители, на които Microsoft е поръчал части.

Преди десетина години Microsoft започна да лансира модел на интелигентен часовник, показващ основните новинарски акценти или спортни резултати, но излизането му на пазара беше спряно през 2008 година.

Експертите предричат увеличаване на възможностите на компютърните продукти, интегрирани в предмети, които човек носи със себе си, съобщава БГНЕС.

Google разработва такива очила, но часовниците изглежда събират интереса и най-големите усилия на производителите.

"Интелигентният часовник", събира множество функции, изпълнявани от компютрите и от "умните" мобилните телефони.

По-рано бе съобщено за експерименти с апарат, приличащ на часовник, който ще разполага с някои от функциите на смартфоните, извършван от Apple. Според "Ню Йорк Таймс" устройствата ще бъдат произведени от гъвкаво стъкло и ще работят с платформата iOS, с която вече работят iPhone и iPad.

Освен Apple на изложението на високите технологии в Лас Вегас, което се проведе през януари, бяха представени и модели, сред които беше часовникът Пебъл, финансиран чрез аванси от бъдещите му купувачи.

Тежката артилерия на Samsung също изглежда вече е в сектора с "часовниците".