Списание Global Finance обяви своите годишни награди за “Най-добра банка в развитите и развиващи се пазари”. БНП Париба бе определена за „Най-добра банка в Западна Европа“.

Критериите за избор на победителите включват ръст на активите, рентабилност, стратегически партньорства, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновативни продукти, развитие на нов бизнес.

Миксът от тези фактори отличава водещите банки, които може да не са най-големите, най-старите или най-диверсифицираните в даден регион, но най-важното – това са банките, с които клиентите по целия свят биха предпочели да работят.

Фаворитите в тазгодишното издание на наградите са тези банки, които отговарят на нуждите на своите клиенти и са постигнали по-добри резултати, поставяйки основите на бъдещи успехи.

„Победителите тази година имат нещо общо – фокус върху нуждите на клиентите,“ - каза издателят на Global Finance, Джозеф Д. Джиаррапуто. “Тези банки бяха отличени за своите изключителни постижения в условията на криза”.

Престижните награди следват отличието на БНП Париба за Банка на годината от IFR – издание за финансовата индустрия на Томсън Ройтерс, през януари тази година, както и други скорошни награди, присъдени от европейската преса.

Финансовото списание Institutional Investor определи Жан-Лоран Бонафе за най-добър главен изпълнителен директор в банковия сектор в Европа. Това е трети път за последните пет години, когато главният изпълнителен директор на БНП Париба е определен за топ изпълнителен директор в Европа от изданието.

В допълнение, обзор на стабилността на ключови европейски банки, публикуван от Manager-Magazin.de, заключи, че БНП Париба се е представила най-добре през последната година и уверено задминава конкуренцията.

Публикацията цитира наградата на IFR и посочва, че БНП Париба заема топ място в индекса за корпоративна социална отговорност на банките. Подчертава се и диверсифицирания бизнес модел на банката.

„В съответствие с всепризнатия фокус на групата върху нуждите на клиентите и диверсифицирания бизнес, в България БНП Париба предлага богата гама от персонализирани продукти и финансови решения, както и депозити за физически лица. Ние подкрепяме и се грижим за нуждите на нашите клиенти, като им предлагаме оперативно ефективни и иновативни услуги,“ - каза Ханс Бруке, изпълнителен директор за България.