Най-разпространените смартфони в света използват софтуера на Google Android. Това не е случайно и е въз основа на множеството предимства, които отворената платформа дава на разработчиците на софтуер и съответно на потребителите.

Тези телефони се отличават с изключително разнообразие, базирано на различните по големина дисплеи и технически характеристики. Това дава възможност потребителите да избират между смартфони, попадащи в различни ценови граници и разполагащи с характеристики, които ги устройват в най-голяма степен.

Ето и кои са най-добрите предложения към момента според сайта technobuffalo.com:

HTC One

Новият модел на HTC се очаква да излезе на пазара в рамките на до седмица. Той вече бе определен от специалистите като един от най-красивите и добри Android телефони, излизал някога на пазара.

С алуминиево тяло и 4.7-инчов дисплей с изключително добра разделителна способност, телефонът не е прекомерно голям за държане и разполага с много добра камера и софтуер, позволяващ обработка на снимките. Той е със способност да заснема видео в HD-формат. За производителността му се грижи четириядрен процесор.

Samsung Galaxy S 4

От вчера започнаха предварителните поръчки за телефона в САЩ. Безспорно най-голямото постижение на Samsung, последното поколение на Galaxy се определя от специалистите като най-мощния Android телефон.

Той ще е с 8-ядрен процесор, като се отличава с 5-инчов дисплей с изключителна резолюция, както и 13-мегапикселова камера. Най-големият продавач на смартфони е добавил някои изключителни софтуерни възможности, като например паузиране на заснеманото видео при изместване на погледа встрани от екрана, както и възможност за командване с движение на ръката над екрана без физическо докосване.

Galaxy Note II

Това остава най-добрият Android-фаблет в момента (нещо средно между смартфон и таблет). С огромния си дисплей от 5.5 инча и химикал, смартфонът е с изключително добра камера и възможност за едновременна работа с две приложения в един екран.

Това е един от най-продаваните смартфони с големи екрани в момента, като се очаква представянето през септември и на третата серия от модела.

HTC First

Това ще е първият телефон, чийто хоум скрийн ще е новото приложение на Facebook. Той е с малко по-малък дисплей от 4.3 инча, което го прави значително по-удобен за носене.

По отношение на останалите характеристики телефонът е с малко по-слаб хардуер и двуядрен процесор със скорост от 1.4GHz. Цената му обаче е значително по-ниска в сравнение с останалите телефони, като ще се предлага за 99 долара срещу двегодишен договор.

Nexus 4

Въпреки че моделът вече е относително стар, той влиза в класацията. Една от причините за това е, че винаги първи получава актуализациите на Android от Google. Това го прави и относително по-скъп от останалите модели с начална цена в САЩ от 299 долара с договор. Иначе се отличава с 4.7-инчов дисплей с изключителна разделителна способност и доста повече памет в сравнение с конкурентите си.