Правителството на курортния индийски щат Гоа отхвърли предложението там да бъде отворен първият клуб на Playboy в страната.

Компанията PB Lifestile, която държи франчайз правата на марката Playboy в Индия, е получила отказ, защото предложението й не отговаря на политиката на региона за създаване на плажна инфраструктура.

През октомври PB Lifestile обяви планове да отвори в Индия 120 клуба, хотели, кафенета и магазини за период от 10 години, включително на плажа Кандолим в Северна Гоа.

Предложението бе посрещнато критично от политици и общественици, някои от които заявиха, че ще започнат гладна стачка, ако проектът получи "зелена светлина".

Кандидат-инвеститорите дори обещаха, че сервитьорките ще бъдат облечени в сари - традиционната дреха на жените в Индия, съобщава bTV. Скептиците обаче продължиха да твърдят, че откриването на клуб на Playboy ще допринесе за разпространение на проституцията в Гоа.

В Индия списание Playboy е забранено. През ноември миналата година на корицата на американското издание все пак за първи път се появи индийка.

Вижте още: Десетте града с най-интригуващ нощен живот в света