На дебелите жени в ЮАР вече им е разрешено да се возят с такси. В ЮАР наскоро бе приключено подобно дело, за решаването на което отидоха шест години, съобщи електронното издание auto.mail.ru, цитирана от Фокус.

През 2001 година един автомобилен инспектор в Йоханесбург е спрял такси, което, както се е сторило на служителя на закона, се е движело доста странно. След като полицаят е проверил документите на шофьора, той се е обърнал към пасажерката с молба да излезе от колата и да продължи пеша. Той обяснил искането си с това, че момичето е много дебело. “Заедно с това ще раздруса малко мазнините”, казал инспекторът. Намекът бил, че дамата, заради своя размер, е пречила на таксиметровия шофьор да управлява автомобила и така създавал аварийно опасни ситуации на пътя.

Вижте още: 10 държави, където дебелите хора са на почит

Жената била шокирана от поведението на полицая и в началото не е спорила с него. Впоследствие, хубавицата била задържана, закарана до участъка, където са я държали няколко часа, и са я глобили с 20 долара за хулиганство.

Момичето е подало оплакване на полицая до съда.

Делото е продължило цели шест години, но е приключило с победа на потърпевшата – сега ще й бъде изплатена компенсация за морални щети в размер на 7000 долара.