Йената поевтиня спрямо основните валути вследствие на спекулациите, че Япония отново ще получи мълчаливо одобрение на своята монетарна политика от страните от Г-20 на срещата, започваща днес.

От Pacific Investment Management Co., управляващ най-големия облигационен фонд, заявиха, че държането на по-малко активи в йени е „ключова“ стратегия.

Филипинското песо е близо до шестмесечен минимум, след като от централната банка обявиха нови правила, свързани с валутната обмяна.

Еврото задълбочи спада си вчера спрямо йената и долара, след като президентът на немската централна банка Йенс Вайдман заяви, че ЕЦБ може да прибегне до понижаване на лихвите при нови негативни данни.

Единната валута се понижи до нива на търговия от 1.3040 рано тази сутрин, след като вчера по това време се търгуваше при нива от 1.3180.

Спрямо йената еврото се понижи до нива на търговия от 127.90 йени.

Щатската валута се търгува при нива малко над 98 йени, като най-ниската стойност, до която се понижи днес, бе при 97.62.

Британският паунд се търгува без съществена промяна спрямо вчерашните си нива при 1.-5250.

Златото регистрира спад рано тази сутрин до нива от около 1 337 долара за унция, но впоследствие възстанови изгубеното и се търгува при нива от 1 375 долара.

Цената на благородния метал отбеляза изключително понижение, след като в края на миналата седмица официално влезе в „мечи пазар“ и се отдалечи на повече от 20% от историческия си връх.

Петролът се търгува близо до най-ниската си от четири месеца насам стойност, след като фючърсите на суровината поевтиняха по-рано с 1.2%. Вчера петролът загуби 2.3% от стойността си до 86.68 долара за барел.