Тези играчки, добре познати на американците, израснали през 90-те, някога са имали скромни цени и едва ли на някого е хрумвало, че един ден цената им ще се измерва в десетки и стотици хиляди долари. Впрочем – те струват доста повече от нов софийски апартамент:

Мечето Beanie Baby Bear се появява на щандовете на магазините през 1997 г. Впрочем цената от 200 долара и тогава не била ниска, но е нищо в сравнение с 200 000 долара, за които се продават малкото останали екземпляри сега:

Картички с покемони събирало почти всяко дете от 90-те години. Особено се ценели картичките, чиито герои са подписани на японски. Днес цената на една такава картичка е 15 000 долара.

Тези модели са серия от автомобили Matchbox изглеждат като обикновени детски играчки, макар че колекционерите са готови да платят по 500 000 за една, повече отколкото струва едно истинско Lamboughini.

Ретрокутиите за обяд също струват много. Например, в този случай тенекиена кутия със снимка на Супермен бе продадена за 12 000 долара.

По няколко хиляди долара струват и старите меки играчки Beanie Babies

Всяка от тези неугледни фигурки от серията G.I. Joe Manimals струва 21 000 долара. Те били пуснати в малка серия и за кратък период от време, което влияе на цената им.

След всичко това – поогледайте старите играчки на децата си и грижливо приберете тези в по-добро състояние. Откъде да знаете- може би така осигурявате бъдещето им?