Да се каже, че размерите на яхтата Numptia са огромни, ще е пресилено – има къде-къде по-големи от яхти от нейните 70 метра. Причините тя да бъде включена в „мегаяхтите“ на корабното изложение в Монако са изключително декоративни.

В разкошния сегмент на яхтения дизайн почти всичко се прави по поръчка, а собственикът на Numptia, пожелал името му да се запази в тайна, искал яхта за голямо семейство.

Затова дължината на плавателния съд била определена едва когато централният салон бил проектиран. В него цялото семейство може да се събере и да наблюдава морето през панорамните прозорци.

Не бил спестен нито един долар за облицовката от тиково дърво, мрамора в баните и ръчно изработените копринени килими от Тибет.

Вижте още:Новата най-скъпата яхта в света

Яхтата предлага зрелищно разнообразие от външни зони с място за почивка, спа, пълен салон за красота, турска баня и напълно екипиран фитнес салон.

Предназначена за 12 гости, Numptia има шест просторни спални, до които се стига по вита стълба или със стъкления асансьор, минаващ през самия център на яхтата.

Независимо от идеята за семейна почивка обаче, на яхтата може да се качи всеки желаещ наемател, който е в състояние да плати 646 000 долара седмично.

Цената на яхтата никога не е обявявана публично, но се смята, че тя е около 85 милиона долара.

Вижте още: 22-те най-големи яхти в света

Вижте още: Колко струва луксозна къща с изглед към морето в различните страни?