Колкото и странно да звучи повечето изневеряващи искат да бъдат разкрити. Това откритие е направено от британски изследователи в областта на сексуалните отношения.

Факт е, че повечето изневери са придружени или подтикнати от емоционален срив и дори заплахата, че всичко може да се развали, не може да спре този, който е решен на прелюбодеяние. Най-често хората изневеряват в период на емоционална уязвимост, например заболяване, проблеми в работата и промяна във външния вид. Според експерти основната причина, която подтиква партньорите към леглото на друг, не е липсата на секс във връзката. По-скоро липсата на емоции. В някои случаи мъжете и жените искат да привлекат вниманието на своя партньор, който се е отчуждил и дори не ги забелязва.

Истината е, че много от съпрузите, участвали в проучването, признават, че сами оставят следи за "престъплението си", с цел да бъдат разкрити, съобщава БГНЕС. Най-лесно става с мобилния телефон, виновен за разкриването на 41% от прелюбодеянията. След него се нареждат социалните мрежи с 23% и някаква информация като съобщения или снимки на личния компютър. Само 11% от случаите са в момента на акта. Други разкриват своята "тайна" на близки приятели или членове на семейството (10%), което гарантира, че един ден рано или късно истината ще излезе наяве. Около 2% от хората сами признават изневярата си.