Хората искат работа и доходи, а ние се замерваме със СРС-та и бръмбари. Подмени се истинският дебат, който желаеха гражданите – работа и подобряване на икономическото положение, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю в за БНР:

Гражданите поставиха три проблема. Те казаха, че искат институциите да работят за тях. Те също така много ясно ни сигнализираха, че искат справедливост. Това означава институции, които спазват правилата. Третият голям проблем е демографската криза. Голям проблем, който не може да бъде решен днес или утре. Но ако не започнем да го решаваме, ще закъснеем много.

Плевнелиев изтъкна, че България трябва да реши проблема с подслушванията "от А до Я", като трите власти трябва да поемат своята отговорност и да се включат в неговото решаване.

Ние виждаме напълно отчетливо, че нашите партньори в Европейския съюз следят внимателно обстановката у нас и са напълно наясно със случващото се. Предстоят важни реформи, ще бъде трудно, но не и невъзможно да се състави правителство след изборите, смята държавният глава.