Затоплянето на времето през май кара търговците да са по-склонни в даването на отстъпки за определена група стоки. След като разгледахме кои са подходящите и неподходящите стоки за покупка през април, ще видим кои са те и за май.

Дрехи и аксесоари от пролетната колекция

Както вече писахме, най-подходящият период за покупка на дрехи, обувки, чанти и аксесоари е два месеца след излизането на новите колекции. Предвид на това, че колекциите излязоха през март, май се очертава като месец, когато този род колекции са с най-големи отстъпки.

Вижте интересни пролетни предложения

Телевизори и друга потребителска електроника

Приключването на финансовата година в Япония през март кара много от водещите производители на телевизори и потребителска електроника в страната да предприемат разчистване на останалите запаси през пролетта.

Май е добър месец за покупката на голям телевизор или климатик като много модели са със значителни отстъпки в големите търговски вериги.

Samsung пуска на българския пазар нови телевизори от серия F6200

Още по-добра възможност се дава от поскъпващото евро спрямо йената, което прави произведената японска електроника относително по-евтина в евро (съответно в лева).

Смартфони

На пазара излязоха (и предстои съвсем скоро да излязат) много нови модели смартфони. Един от най-чаканите модели – Samsung Galaxy IV, вече е на пазара, включително и у нас. Това напълно обезсмисля покупката на стари модели като предходния модел Galaxy S III, предвид на малката разлика в цената на стария и новия модел, като в същото време отваря възможност за по-сериозен дисконт в цената на стария.

Предстои съвсем скоро и излизането на други култови модели, сред които новия HTC One.

Таблети

Всички са в очакване на излизането на новия iPad. Така че не правете грешката да си купите стария модел, който дори не е сериозно намален в магазините. За почти същите средства най-вероятно, ако изчакате месец и половина – два, ще можете да закупите новия модел.

Имот

Ако търсите да купувате или да наемате имот, не чакайте до активното за пазара лято. Макар и май да не се отличава с най-изгодните за пазара оферти (както по отношение на купуване, така и за наемане, като най-изгодните месеци са през зимата), той е значително по-добър от предстоящите месеци.

Матраци

Новите модели матраци традиционно се представят през лятото. Така че, ако планирате покупка на такъв, май може да е последният ви шанс да си купите матрак с по-сериозна отстъпка. Това е една от относително скъпите покупки за дома.

Хладилници и прахосмукачки

С правенето на традиционните летни ремонти, хората често прибягват и до обновяване на кухненските си уреди. Затова не е случайно, че новите модели хладилници също излизат през лятото. Май е добър месец да обмислите покупка на хладилник или прахосмукачка и последен шанс да купите стар модел на по-изгодна цена.