Дано да имаме правителство, което да рестартира икономиката. По-скоро трябва да имаме условия да работим, така ще решим проблема с бедността. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в сутрешния блок на Нова телевизия по повод бедността и безработицата в страната, предаде novini.bg.

Според Константин Тренчев от КТ "Подкрепа" един от най-големите социални проблеми в страната е липсата на работа и ниските доходите. "Разбирам работодателите, които казват, че доходите са се вдигнали, но това е така, защото те съкратиха хора. Третият голям социален проблем е образованието и липсата на подготвени кадри за бизнеса", смята синдикалният лидер.

Хампарцумян е на мнение, че социалният статус на образования човек се е понижил много в последно време. Трябва да се насърчи предприемчивостта, защото тя ще реши много социални проблеми.

Вижте още:Хампарцумян: Не се срамувам от доходите си, гордея се

Тренчев го контрира, че липсва мотивацията на хората е в следствие на духовната катастрофа, която е обзела българинът през последните години. Всички големи проблеми останаха да висят - с ВМЗ-Сопот реши ли се нещо- не, с БДЖ - положението е същото, смята Тренчев. По думите му след 12 май положението няма да се промени.

В България ние опитваме да се спасим поединично, докато има нации, които се опитват да се справят с проблемите колективно, смята още лидерът на КТ "Подкрепа".

Вижте още:Хампарцумян: Преди избори всички са милички