„Каквито и да са тези сценарии, нямат никакъв шанс. Колкото и да са сценаристите, те нямат никакъв шанс срещу милиони българи, които могат да дадат своя глас за бъдещето на страната.“

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като гласува, предаде БГНЕС. „Призовавам българите да гласуват и да разберат, че днес имаме исторически шанс да заздравим основите на нашата демократична държава. Най-силното оръжие, най-работещата институция в демократичната държава са изборите, другите могат и да не са перфектни, но никой не може да се изправи срещу народния глас и вот, затова използвайте оръжието си, скъпи съграждани, гласувайте,“ призова президентът. Той е категоричен, че институциите в България работят.

"Служебното правителство е взело всички мерки. ЦИК излезе с ясно становище. ДАНС, МВР и прокуратурата съм сигурен, че ще стигнат докрай по отношение на притесненията и разследванията за изборни нарушения. Категорично ясен съм: българските граждани трябва да бъдат спокойни и да знаят, че ние постигнахме много в последните 23 г. това не са първите избори, които правим. Дайте шанс за развитието на нацията. Гласувайте", подчерта още Плевнелиев.

Президентът призова ЦИК да гарантира честността на днешните избори. "Призовавам всички политически партии и медии да се придържат към правилата на демокрацията. Вчера дадох шанс на институциите да си свършат работата, вчера уважих деня за размисъл, но не всички го направиха", заяви Плевнелиев. Той е категоричен, че няма предпоставки за свикване на КСНС. "Институциите в България работят и те ще адресират и ще посочат ако има нередности и ако някой не е спазил закона. Моля да се придържаме към правилата на Изборния кодекс. Не съм аз човекът, който участва в тези проверки. Видяхте, че прокуратурата не даде достатъчно информация по казуса, надявам се в следващите дни това да стане факт. Отново се надявам, че каквито и да са сценариите, на които и да било в тази държава, само българите могат със своя глас да ги разбият и да ги направят ненужни", коментира още Плевнелиев.