„Готови сме да сме правителство на малцинството, но да има социален мир и държава. Мислим и искаме да работим в името на държавността”, каза Лиляна Павлова, бивш министър в правителството на ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Въпреки че подадохме оставка, ние пак имаме подкрепата на хората”, каза тя. По думите и вотът не е компрометиран и не може да се говори за касиране на изборите.

„Ще имаме възможност да съставим правителство, което да стабилизира държавата”, смята Павлова и допълни, че те са си признали грешките и са си взели поука.

„Ние не искаме властта на всяка цена. Ако не получим подкрепа сме готови да бъдем и опозиция. Но не съм убедена, че хората искат например коалиция между БСП и „Атака”, например”, сподели тя и добави, че „ГЕРБ победи и това е видимо от резултатите”.

На въпрос има ли ГЕРБ готов кабинет на малцинството тя отговори, че Бойко Борисов ще бъде премиер, а дали тя ще бъде министър тепърва ще се дебатира.

Относно протестите пред НДК Павлова каза, че уважава всеки един протест, но ако е мирен, а не вандализъм. „Трябва да има ред. Надявам се и апелирам протестът да е мирен”, каза тя и добави, че от това, което чува протестиращите не признават демокрацията, а искат анархия.