Анонимен купувач плати 610 000 долара на благотворителен онлайн търг, за да изпие едно кафе с шефа на Apple Тим Кук. Този лот е рекорд за най-висока цена на търг за специализирания сайт Charitybuzz, според съобщение на компанията. Предишният рекорд бе поставен през март 2013 г., когато купувач плати 610 000 долара за роудстър Lamborghini Aventador.

„Ние сме изумени от значителното дарение за Тим Кук“, заяви Копи Холцман, изпълнителен директор и създател на Charitybuzz. „Голямо благодаря на наддаващите в Charitybuzz и на тяхната социална солидарност. Ние сме щастливи, че събрахме над 1 милион долара в полза на центъра „Робърт Ф. Кенеди“, американска асоциация за защита на правата на човека.

Лотът позволява на двама души да прекарат от 30 минути до един час в компанията на наследника на Стив Джобс в неговия офис в Купертино, Западна Калифорния.

За първи път Тим Кук, който се опитва да изгради своя образ, след като наследи харизматичния Стив Джобс, предлага времето си на разположение на това годишно събитие за събиране на средства в полза на организации за защита на правата на човека.

Сред другите лотове, предложени на търг от Charitybuzz, са едно хранене с Франсис Форд Колола, както и малко време с Робърт де Ниро, Алек Болдуин и Уилям Шатнър.

Сайтът предвижда също да предложи на търг пътуване с ракетата Space-X, един ден на тренировъчното поле на предсезонната подготовка заедно с куотърбека от Лигата по американски футбол Пейтън Менинг, както и вечеря с Робин Уилямс на снимачната площадка на новия му филм.