Сезонът започва без концесионери на близо половината от плажовете по Добруджанското Черноморие. Новината съобщава „Монитор”. За втора поред година община Каварна сама ще се грижи за плажа си, каза кметът Цонко Цонев.

„За нас сезонът вече започна. В момента се провежда един от най-големите турнири по голф, предстои и традиционният рок фест, като базата е резервирана още от март и април, а нямаме стопанин на плажа. Времето е горещо, а се очертава, по прогноза, лятото да бъде жарко.

След рок фестивала следва Джулая, когато при нас пристигат хиляди туристи и правят големи палаткови лагери не само на платото в Камен бряг, но и на самия плаж в Каварна. Очаквахме тази година плажът да има стопанин, но това отново не стана. Затова сме принудени да полагаме грижи. През следващата седмица започваме да подравняваме пясъка, ще осигурим отново всичко, както е според изискванията.

Обърнал съм се за помощ и към собствениците на заведения до плажа. От това, че плажът в Каварна е без концесионер, най-доволни са туристите, приятно изненадани от факта, че чадърите и шезлонгите са безплатни“, разказа Цонко Цонев. Без стопани са и плажовете в Шабленска община.

На територията на Добричка област има 35 плажа, от които доскоро 18 бяха без стопани, показва справка в Областна администрация-Добрич.