В своя последен брой Conde Nast Traveller представи класацията си на най-добрите хотели, подготвена от екип от 36 репортери. Те тайно инспектираха 154 хотела в 57 страни – от хотел в колониален стил в Панама до палатков лагер на територията на Серенгети в Танзания. Като резултат списанието обяви за най-добри хотелите:

Berkeley river lodge, Кимбърли, Австралия

Двадесет крайморски вили, разположени на върховете на високи дюни на живописното северно крайбрежие на Кимбърли. В курорта Berkeley river lodge е гарантиран уединеният отдих. До тук дори се стига по необичаен начин – с ходросамолет от малкото градче Кунунура. Разкошният интериор на вилите повтаря тукашния див ландшафт.

Banyan Tree, Хоян, Виетнам

Новият луксозен хотел, окръжен от тропическа градина, представлява комплекс от вили в стила на императорските дворци. За неговото строителство са използвани естествени материали – камък, бамбук, дърво и коприна. Това прекрасно уединено място за романтична или спокойна семейна почивка е разположено на едва 90 минути път от историческите градове Хуе и Хоян.

Вижте още: Най-добрите спа хотели в Европа

The St.Regis Saadiyat Island Resort 5, Абу Даби, ОАЕ

Хотелът е разположен на изкуствения остров Саадият, свързан с Абу Даби с мостове, на седем минути път с кола от центъра и на 20 минути – от международното летище. Стаите са в елегантен съвременен стил с елементи на арабска украса. Всичко е направено от естествени материали, а от балконите се разкрива снежнобялата плажна ивица и лазурния Персийски залив, а също и живописно игрище за голф.

D-Hotel Maris, Мармарис, Турция

Там, където се срещат прозрачните води на Средиземно и Егейско море, на висок хълм над живописния полуостров Датча, е разположен новият хотел Hotel Maris. Хотелът, простиращ се на 156 000 кв. м на 35 км от Мармарис, съчетава традициите на Изтока и Запада, минималистичен шик и съвременен комфорт. Гостите са очаквани от стаи със спираща дъха гледка към тюркоазената шир на залива и планинските склонове, пет чудесни пясъчни плажа и панорамен басейн, първокласен център ESPA и прекрасни възможности за активен отдих, четири ресторанта и барове за всеки вкус.

Вижте още: Най-големите вериги хотели в света

Howie’s HomeStay, Чиангмай, Тайланд

Хотелът в подножието на Хималаите в Северен Тайланд представлява седем бунгала, скрити в четири хектара тропически градини, пресечени от ручеи. Всички бунгала се състоят от гостна, трапезария, спални, студиа и три павилиона за гости. Стойността на нощувката е 800 долара на вечер, а желаещите да се заселят постоянно могат да си купят вила за 14.5 милиона долара.

Singita Mara River Tented Camp, Танзания

Хотел Singita Grumeti Reserves, който няколко години заемаше първо място в класацията, вече има конкурент. Singita Mara River Tented Camp е палатков лагер в най-северната част на националния парк Серенгети в Танзания. Новият лагер с шест палатки за гости, в които съвременната конструкция е съчетана в със стила на африканското сафари, предлага на гостите си да се потопят в дивата Африка, без това да им коства комфорта.

25 Hours, Цюрих, Швейцария

25 Hours Hotel е красив хотел, разположен в модерния развлекателен район на Цюрих, Zurich West, на няколко минути ходене до небостъргача Prime Tower и голямото кино. Това е един от тези хотели, който винаги заразява с добро настроение и ярки впечатления. Колоритният и позитивен дизайн на интериора – както в публичните пространства, така и в стаите, са резултат от творческата работа на студиата Alfredo Haberli Design Development и Aeberli Vega Zanghi Architekten. Хотелът разполага със 126 стаи, разделени в няколко категории, всяка със специфичен елемент на дизайна.

Вижте още:Хотел-рай за любителите на автомобили

Carmo's Boutique Hotel, Понте-де-Лима, Португалия

Съвсем новият бутиков хотел Carmo's Boutique Hotel е разположен насред стария град Понте-де-Лима. Сред неговите приятни услуги са баейн с гледка към древната свещена гора Мино, спа, велосипеди под наем и дори аренда на карета за екскурзия из града като във времената на бел епок.

El Nido Pangulasian Island Resort, Пангулаcиан, Палаван, Филиппините

El Nido Pangulasian Island Resort е смятан за най-разкошния курортен комплекс на слънчевия живописен остров Пангулаcиан в състава на райския архипелаг Палаван. В услуга на гостите са 42 вили, част от които с отделен басейн с гледка към плажа и лазурния залив Бакит. Активните пътешественици могат да се занимават с каяк, катамаран, уиндсърф, снорклинг. Към хотела има и център за дайвинг. El Nido Pangulasian Island Resort е само на няколко минути път от ярки коралови рифове и подводният свят наистина има какво да покаже – хиляди видове екзотични риби и мекотели населяват района. Освен това той разполага и с призната кухня в своя гастрономичен ресторант.

Вижте още: 10-те най-скъпи хотели в Ню Йорк

Das Stue, Берлин, Германия

Das Stue е създаден така, че да учудва гостите си с всеки детайл, дори и най-малкият. Интериорът е проектиран от прочутата дизайнерка Патрисия Уркиола и е изпълнен в модерен стил, който отива на класическата фасада на сградата – някогашен дом на посланика на Дания в Берлин. Хотелът се намира близо до центъра на града и берлинския зоопарк. За тази близост припомня скелетът на крокодил, плашещ гостите във фоайето на хотела.

В Das Stue има и ресторант 5-Cinco, в който внимание заслужава не само кухнята на известния готвач Пако Перес, но и оригиналният интериор на самия ресторант. Първото, което веднага се набива на очи, е огромната конструкция от лампи, направени от медени тенджери, кани и други кухненски съдове.