Актьорът Джони Деп е убедил режисьора да даде работа на двама бездомници в последния му филм Transcendence, съобщи БГНЕС.

49-годишната звезда ще си партнира в научно-фантастични филм с Морган Фрийман и Ребека Хол. В екипа на снимачната площадка като помощници вече фигурират и двама души, които Деп забелязал на улицата в Албакърки, Ню Мексико.

9 бездомници, които някога са били богати и известни

"Джони винаги е обичал да помага на обществото. Докато се разхождал, просто се натъкнал на двамата бездомници и веднага се обадил на режисьора", заяви източник пред вестник "Сън".

Не за първи път звездата помага на хора в неравностойно положение. През 2011 г. той добави към голямата си колекция от шапки модел, който купил от бездомник на улицата.

Ванеса Паради, с която актьорът се раздели неотдавна, винаги е споделяла, че не разбира защо Джони купува толкова много шапки. "Тя беше бясна и постоянно го заплашваше, че ако не ги махне, ще ги изхвърли на боклука. Джони беше принуден да ги премести в една от другите им къщи, за да не я дразни", разказа близкият до актьора източник.