Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обеща да направи Кристияно Роналдо най-високо платения футболист в света, за да гарантира оставането му в клуба.

Роналдо, който по-рано през сезона обяви, че е 'тъжен', е свързван със сензационно завръщане в Манчестър Юнайтед. Той напусна Червените дяволи срещу рекордните 80 млн. паунда (120 млн. долара) през 2009 г., но спекулациите около бъдещето му се засилиха през този сезон.

Преди мачовете между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед в Шампионската лига сър Алекс Фъргюсън спомена, че е възможно Роналдо да се завърне в Манчестър.

Новият треньор на Юнайтед Дейвид Мойс официално ще поеме поста от Фъргюсън на 1 юли, а според някои информации шампионът на Англия разполага със средства, за да отправи оферта на Роналдо и Реал.

Президентът на Реал Мадрид обаче твърди, че на Роналдо може да бъде предложен нов договор, който би го направил най-високо платеният футболист в света.

Най-високо платеният футболист в света в момента е нападателят на Анжи Махачкала Самюел Ето'о, който печели по 530 000 долара на седмица.

Перес заяви пред радио Cadena SER "Когато говорихме казах на Роналдо, че ще направим всичко по силите ни, за да не бъде тъжен. Той мина през тежък период и това беше. След това той беше изключителен.

"Кристияно е пример за подражание и никога не е имал проблеми с никого. Той е най-добрият футболист в света и аз искам да бъде и най-високо платеният."