Известните личности не пестят средства за ексклузивни тоалети и често си поръчват дрехи при най-скъпите дизайнери. А тези творци нямат никакви скрупули и се стараят да сразят цялата световна публика с произведенията си.

Представяме ви десетте най-скъпи вечерни рокли на света. Започваме от последното място в класацията, за да запазим най-голямата изненада за финала:

10. Роклята Princess Diana

Роклята е струвала 125 хил. долара. Направена е от копринен шифон и е създадена от дизайнерката Катарин Уолкър. Последната е работила дълги години за принцеса Даяна, създавайки над хиляда рокли за нея.

Роклята Princess Diana е носена само два пъти – през 1989 г. на лондонската премиера на операта Miss Saigon и през 1997 г. на Канския кинофестивал. Доскоро тоалетът все още се продаваше на търг.

Приживе принцеса Даяна е продавала роклите си на търг, давайки получените от тях пари за благотворителност.

9. Роклята Swarovski “Dirndl Dress”

Тоалетът е създаден в Германия и струва 127 хил. долара. Тази рокля с корсет навява мисли за средновековен кралски разкош и е украсена със 150 хил. камъка Swarovski. Показана е за пръв път в Мюнхен през 2006 г.. Изработена е за 13 дни.

8. Златната рокля на Ginza Tanata

Тази рокля струва 245 хил. долара. Представлява полупрозрачен тоалет от златни нишки. Тежи 1.1 кг. Създател на този шедьовър е японският бижутер Гинза Таната. Роклята дава неповторимо чувство за лекота и изящество.

Останалите 7 рокли в класацията вижте тук