За тези, които мечтаят да се се поглезят, спа курортите предлагат огромно разнообразие от източни процедури, древна мъдрост и съвременни технологии. От Ню Йорк до Сингапур, нека видим кой предлага най-луксозните процедури в света:

La Prairie

La Prairie е спа център, който се намира в Ritz-Carlton в Ню Йорк, а неговата запазена процедура е White caviar facial – професионална грижа за лицето с хайвер. Смята се, че използването на хайвер за лицето е невероятно ефективна процедура, която чисти, подхранва и овлажнява кожата.

Four Seasons Spa

Световноизвестната спа процедура на Four Seasons Spa във Флоренция е с 24-каратово злато. Благодарение на иновативната японска технология UMO, златният дъжд - богат източник на витамини и минерали, прониква в най-дълбоките слоеве на кожата и подмладява вътрешната и външната ѝ текстура.

Вижте още: Най-голямата сауна в света

Grand Resort Bad Ragaz

Spa Grand Resort Bad Ragaz, на час път с кола от Цюрих, се гордее с екстравагантността си сред зелените швейцарските планини. Неговата прима процедура е сауна с кристали Сваровски и аромати на лавандула и мента.

Детски спа процедури в Disney's Grand Floridian Resort & Spa

"Моята първа спа процедура" е концепцията на спа центъра за деца във Флорида. Преди да сте се възмутили, идеята е да се помогне на децата да развият правилни хигиенични навици както като малки, така и в тинейджърска възраст.

Spa on Location


Калифорнийската Spa on Location определя себе си като луксозен мобилен спа център, който надминава всички очаквания, благодарение на уникалните си подмладяващи техники. Но основно слава е придобил чрез своя брилянтен масаж с 1.5-каратов диамантен прах. Смята се, че диамантената терапия защита на кожата от електромагнитните вълни.

Lime Underwater Lagoon Spa

Lime Underwater Lagoon Spa на Малдивите е първият и единствен досега подводен спа център в света. Неговата най-популярна процедура е ритуалът The Unite Me–Crystal Ritual, включващ масажи и компреси с малдивски пясък и минерали, които изглаждат кожата на лицето и тялото.

Вижте още: Най-луксозният спа център на света – цели седем звезди!

Mandarin Oriental Hotel Spa

Намира се на 35-тия етаж на небостъргач в Манхатън и е известен със своята сауна от аметист. Всички процедури са взаимствани от древната китайска, тайландска и индийска концепция на грижи, включително Аюрведа.

Banyan Tree Spa

След като видяхме спа под водата, нека видим и спа в небето. Това е идеята на сингапурския спа Banyan Tree Spa. Неговата запазена марка са дългите час и половина два масажи и различни ексфолиращи техники.