Повечето родители се притесняват, ако децата им често посещават социалните мрежи. Едно канадско семейство обаче е намерило образователно приложение на виртуалното пространство за своята тригодишна дъщеря. Колкото и невероятно да звучи малката Изабел вече има собствен профил в Twitter. Тя и нейният баща Питър участват активно в живота в мрежата и всяко едно събитие се разглежда през наивната, но пък съществена гледна точка на детето.

Както Питър, така и съпругата му Стефани са учители. Те са избрали именно Twitter, за да научат дъщеря си на правопис и граматика, както и да работи с компютър.

"Вместо да я поправям докато говори, упражняваме граматиката чрез писане на компютъра, карам я да прочита всичко на глас и я питам дали смята, че звучи правилно", казва бащата на Изабела, съобщава БНТ.

Разбира се, социалната мрежа има и други положителни страни. Чрез нея детето поддържа постоянна връзка със своите баба и дядо и роднини на семейството по целия свят. Изабел и нейният татко правят снимки на нещата, които виждат през деня, след което момиченцето пише за тях в Twitter.

"Най-лесно за нея е да преразказва какво й се е случило. Взимаме събитие, което е преживяла и тя го представя през своите очи. Подобно упражнение е много полезно и съществува като учебна практика", добавя Питър.

Според него стига да имаш време Twitter е страхотен ресурс за учители и родители. Той оценява факта, че дъщеря му изключително много е напреднала за възрастта си в своето образователно и психическо развитие.

Изабел пък смята новото начинание за интересно и забавно.