Пети ден протести: 9 задържани за провокации

По данни на полицията в снощния протест са участвали около 7000 души

Снощи за пета поредна вечер в София се състоя многохиляден протест срещу начина на управление в страната. Недоволните граждани отново скандираха "Всеки ден ще е така до победата", "Оставка" и "Мафия", биеха тъпани и надуваха свирки.

Проблемът не е в хората, а в системата, гласеше един от плакатите на протеста.

Шествието на протестиращите за поредна вечер тръгна от Министерския съвет през Народното събрание и Орлов мост, за да продължи през булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", достигайки до НДК, съобщаба БГНЕС.

След това демонстрантите тръгнаха по булевард "Витоша", от Съдебната палата свиха по "Позитано", преминаха пред централата на БСП и от там тръгнаха обратно към Министерския съвет.

По данни на полицията в снощния протест са участвали около 7000 души, а до 20.00 часа са задържани 9 души в столичното Пето РУП. За част от тях е получена информация от самите протестиращи.

У някои са намерени хладно оръжие и други забранени при посещение на масови прояви предмети. Има и такива без документи за самоличност. С помощта на гражданите са локализирани групи, за които има данни, че подготвят безредици.