По иск, подаден от ДПФ Доверие, УПФ Доверие и ППФ Доверие – акционери в „ЧЕЗ Разпределение България” АД („ЧЕЗ Разпределение”) - срещу „ЧЕЗ България” ЕАД („ЧЕЗ България”) е образувано търг.д. № 1682/2013 г. на Софийски градски съд, Търговско отделение, VI-17 състав.

Цената на иска не е определена, става ясно от информацията, публикувана на X3News.

Като твърдят, че с подаването му упражняват права на ЧЕЗ Разпределение спрямо ЧЕЗ България, ищците акционери молят съда да прогласи за нищожни сделки и плащания, направени между ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ България по 4 договора за доставки на услуги и 1 договор за доставка на стоки.

Ръководството на ЧЕЗ Разпределение счита, че въпросните договори осигуряват адекватна защита на правата и интересите на дружеството.

Съответно извършването на доставките и плащанията, които са предмет на делото, не води до причиняване на вреди, а напротив – обслужва пълноценно и при пазарни финансови и търговски условия лицензионната дейност на ЧЕЗ Разпределение.

Поради това ЧЕЗ Разпределение не споделя доводите на ищците по делото и не възнамерява да поддържа подадения от тях иск.