Твърдението на Бойко Борисов, че е щял да бъде задържан и убит в ареста, предизвика бърза реакция от страна на главния прокурор Сотир Цацаров, който го нарече "нелепо". Цацаров призова да не изпадаме в параноя на държава, която се намира едва ли не на прага на военна диктатура. Коментарът му беше по повод изказването на Бойко Борисов за готвен срещу него атентат в следствения арест.

Прокуратурата е била сезирана от частна телевизия във връзка с публикациите за офшорни сметки на президента Росен Плевнелиев, каза главният прокурор Сотир Цацаров, но отказа повече подробности.

По повод призива на Волен Сидеров да поиска имунитета на държавния глава, обвинител номер едно напомни, че при подаването, а също и при разглеждането на такъв сигнал, трябва да се има предвид следното:

Има разпоредба на Конституцията, която ясно посочва имунитета на президента. Според българската конституция спрямо него могат да се предприемат действия, свързани с държавна измяна в нарушение на Конституцията. Цитирам ви по памет Конституцията. Това става по инициатива на народни представители, става пред Конституционния съд.

Сотир Цацаров каза още, че е възложена пълна данъчна ревизия по случая с имотите на Цветан Цветанов, съобщава БНР. Тя ще покаже оттук нататък как ще действа Прокуратурата.