Предсрочни парламентарни избори в Гърция няма да има, а правителството ще продължи да осъществява реформи. Това заяви министър-председателят и лидер на партия Нова демокрация Андонис Самарас след провала на трипартийните преговори за възобновяване работата на гръцката държавна компания за радио и телевизия ЕРТ.

На снощните преговори третият партньор в управляващата коалиция - Демократичната левица на Фотис Кувелис е отказала да приеме предложения й вариант за ЕРТ.

Партията може да се оттегли от правителството на Самарас след провала на преговорите, заявиха нейни представители. Депутати от Демократичната левица ще се съберат по-късно днес, за да решат дали да продължат да подкрепят премиера, който от своя страна предупреди, че е готов да продължи и без тях, съобщава БНР. Ь

В телевизионно обръщение премиерът Самарас заяви, че сега е важно правителството да продължи да работи, за да се излезе по-рано от кризата и да не се окажат напразни направените от гръцкия народ жертви. Телевизия ЕРТ продължава да излъчва 24 часа в интернет.