1.6 млн. лв. струва на Столична община реконструкцията на столичния булевард „Витоша“ в отсечката между улиците „Солунска” и „ Неофит Рилски”. Обновени са настилката и осветлението в новата пешеходна зона, сменена е канализацията в района, поставени са и 51 подземни контейнера за отпадъци.

На кръстовището с ул. „Неофит Рилски“ престои да бъде доизграден фонтан, на булеварда са монтирани още две чешми, а за уюта на софиянци се засаждащ розовоцъфтящи кестени и се поставят пейки.

Ремонтните работи по булеварда трябваше да приключат до средата на юни. Те се извършват от “Трейс София” АД, като една от причините за избор на дружеството беше не само по-ниската предложена цена, но и по-късия срок на работа.

Една от идеите, лансирана преди време от общината, беше около фонтана да бъдат поставени скулптури на известни българи – по подобие на тази на площад „Славейков“. Все още не е ясно дали тя ще бъде осъществена.

Третата фаза на ремонта на булеварда ще бъде в участъка между улиците „Солунска“ и „Алабин“. Според плановете на общината, той трябва да бъде извършен с европейски средства.

Планира се реконструкцията да започне още тази година, а ако атмосферните условия позволяват – целият булевард са е обновен още в началото на 2014 г.