Внушително множество се събра около задния вход на Народното събрание на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Хората са част от новата протестна инициатива "На кафе" пред парламента, която набира популярност в интернет.

Акцията е обявена като флашмоб и има за цел недоволните от властта да бъдат чути от депутатите в реално време, когато народните представители отиват на работа.Поканата е и за "обедно кафе" в 12.30 часа.

На страницата на събитието има призиви за мирно, спокойно и цивилизовано протестиране, а тема на разговорите ще бъде "за оставки, избори и още нещо", съобщава bTV.

Според организаторите протестите от 18.30 часа остават.

Дванадесетият ден на протести снощи завърши без инциденти. След протеста пред Министерския съвет и парламента шествието се отправи към партийните централи на БСП и ДПС. Оттам, хората се се насочиха към Орлов мост.

С викове "Утре пак" шествието спря на станалата вече традиционна последна спирка на протеста. И тази нощ Асамблеята "Орлов мост" събра 60-ина души, които обсъждаха политическия модел в страната. По информация на МВР протестът е преминал без инциденти и напрежение. Не са локализирани и провокатори.