Продължаваме нашето гастрономическо пътешествие по света с още 16 храни, които си струва да опитате, пътувайки из различните страни. Ще се пренесем от морските продукти на Далечния изток, през изтънчената кухня на Европа до непозната кухня на Южна Америка:

Какво ще кажете за купа салата с миди и бутилка студена бира Kalík, докато сте се наслаждавате на звука на вълните и пясъка на Бахамите?

Alain Ducasse au Plaza Athénée е може би най-елегантния ресторант в Париж. Менюто им варира в зависимост от сезона, а дегустационното меню от четири ястия струва 380 евро.

Хрупкава палачинка с месо, сирене или зеленчуци в Сантяго, Чили.

Опитайте екстравагантния вкус на меню от четири ястия за 175 долара в Quay, най-известният ресторант в Австралия. За десерт ще получите сладки Guava snow egg с ягода, гуава и ванилов крем.

Вдъхнете аромата на задушено агнешко Tagine с богата яхния със стафиди, бадеми и подправки от Мароко.

Истинска торта Сахер и до днес можете да опитате само във Виена, Австрия. Виена отдавна е известна със сладкарниците си като Cafe Landtmann и Demel.

Поръчайте си чийзстейк във Филаделфия, Пенсилвания.

Култовата храна в Берлин: Currywurst - свинска наденица, нарязана на парчета и полята с къри сос. Сервира се с малка мека питка.

Риба и пържени картофи в Лондон.

А ако някога стигнете до южната част на Индия, не забравяйте да закусите masala dosa - тънка палачинка с картофи, лук и подправки.

Опитайте вкусен и сочен омар в Бар Харбър, Мейн.

Насладете се на чудесен вкус меню от пет блюда в The Test Kitche, един от най-престижните ресторанти в Кейп Таун, Южна Африка.

В Брюксел, Белгия, опитайте топли миди и разбира се- пържени картофи.

Изберете своята пържола, която готвачът да сготви пред вас в Cabaña Las Lilas, най-известният бар и грил в Буенос Айрес, Аржентина.

Подарете си едно незабравимо ястие в известния French Laundry на готвача Томас Келер в Калифорния.

Опитайте най-вкусното ястие на Куба arroz con pollo. Това е ориз с пилешко, зеленчуци и черен боб.

Опитайте месо от лосове, елени, бизони и други диви зверове вGun Barrel в Джийсън Хол, Уайоминг.

Изберете вашия вкус сред дузината варианти на ориз с пиле и супа лакса в Сингапур.

Направете си закуска като французите – франзела с хрупкава коричка, меки сирена, колбаси и бутилка изстудено вино розе в южната част на Франция.

Получете удоволствие от пица с топло топено сирене и доматен сос в Чикаго.