Уикенд в европейска столица все още е популярно бягство от ежедневието. Качвайте се на някоя нискотарифна авиокомпания и отлитайте към любимия ви град! Потопете се в друг свят, без да се оплаквате от високите цени – сега ще ви покажем, че не всички добри хотели в Европа са непосилно скъпи. Порталът за пътуване Trivago представи хотели с цени, започващи от 16 евро за нощувка. Ако не вярвате, вижте сами:

Рига (Латвия) е най-големият град в трите Балтийски държави. Камарата на черни точки в стария град фигурира в списъка със световни културни наследства на Юнеско.

Хотел Days Hotel Riga VE“ има добра транспортна връзка с центъра на града. Всички 135 стаи разполагат с уникален интериорен дизайн в различни цветове, които гостите могат да си изберат. Цените започват от 16 евро на човек в двойна стая.

В Прага (Чехия) се намира един от най-старите каменни мостове в света (на снимката). Други туристически магнити са старият град и Пражкият замък.

Vitkov Hotel се намира в историческия квартал Жижков, в близост до националния паметник Витков. Стаите в хотела са просторни и модерни, на цени от 19 евро на човек в двойна стая с включена закуска.

Мадрид (Испания) е третият по големина град в Европа. В допълнение към испанския кралски палас (на снимката), там се помещава и един от най-известните музеи в света, където може да видите творби на Франсиско де Гоя.

Тризвездният хотел Silken Torre Garden се намира само на две минути пеша от спирката на метрото, а цените започват от 21 евро на човек в двойна стая.

Будапеща (Унгария) е считана за източноевропейския метрополис. В града има културни паметници, част от световното културно наследство на Юнеско.

Royal Boutique Hotel се намира на източната гара и е добра отправна точка за разглеждане на града. Стаите в хотела са модерни, а цените са от 22 евро на човек в двойна стая.

Букурещ (Румъния) е наричан още "Париж на Изтока". Архитектурните паметници показват разнообразната история на този град.

Hotel Trianon се намира в непосредствена близост до най-големия и стар обществен парк в Букурещ, Чишмиджиу. Цените започват от 22 евро на човек в двойна стая.

Който иска да се разходи до Кьолн за карнавала или да види телевизионните студиа – както и разбира се Кьолнската катедрала (на снимката), също има къде да отседне на ниска цена.

Hayk Hotel се намира директно на крайбрежната алея на река Рейн в центъра на стария град. Цените започват от 23 евро на човек в двойна стая.

Бранденбургската врата (на снимката) е една от многото забележителности в Берлин. В допълнение към тях, немската столица предлага и богат културен и нощен живот.

Северно от центъра на Берлин се намира Best Western Grand City Berlin Mitte Hotel. Цените в него са от 24 евро на човек в двойна стая с включена закуска.