Милиардерът, който съди сп. Forbes за това, че от изданието са занижили богатството му, е заявил пред съда, че за него "всеки долар e от значение".

Саудитският принц Алуалид бин Талал води съдебна битка в Лондон, свързана с авиокомпания, която продал на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, информира The Daily Mail.

Консултантката Даад Шараб е завела дело срещу принца, защото настоява да получи 9.8 млн. долара комисиона за участието си в сделката, тъй като тя била установила връзката с Кадафи.

Принцът, чието състояние се оценява на около 18 млрд. долара, отрича да е имало договорка за плащането на комисиона, заявявайки пред съда, че консултантката няма право и на "един цент" от неговото богатство, след като му е забила нож в гърба, според The Daily Mail

По време на съдебното заседание станало дума, че за предишна сделка Шараб получила 500 000 долара комисиона от принца. В тази връзка съдията по делото заявил "с оглед на вашето състояние половин милион долара не са много пари."

Тогава Алуалид отвърнал: "Ваша светлост, всеки долара е от значение за мен."

По-рано тази година принцът попадна в новините, след като заведе дело за клевета срещу сп. Forbes, твърдейки, че от изданието са занижили с около 9 млрд. долара състоянието му в годишната си класация на милиардерите.

Саудитският милиардер притежава дялове в луксозни хотели в Париж, Лондон и Ню Йорк, както и акции в News Corp, Citigroup, Apple и Twitter чрез своята компания Kingdom Holding.

Делото в Лондон продължава.