Истинската любов може да приеме всякакви необичайни форми. Това важи и за австралийска художничка, която се омъжила за 600-годишен френски мост.

Джоди Роуз била толкова силно запленена от структурите, че решила да мине под венчило с Дяволския мост в град Сере, Южна Франция. Новата госпожа Дяволски мост прекарала последните десет години в пътуване по света, записвайки вибрациите в кабелите на мостове, които включила в музикалния си проект "Пеещи мостове".

Роуз разбрала, че става въпрос за любов от пръв поглед, когато видяла "чувствения" мост от 14 век и с всяка следваща крачка се чувствала все по-зашеметена. Така че било само въпрос на време преди да станат мост и съпруга.

Щастливата двойка се венчала на 17 юни и макар това да не е най-обичайният брак на света, присъствали много елементи от традиционната сватба, съобщи БГНЕС.

Церемонията се състояла в тесен кръг с 14 гости, включително близки лични приятели и членове на местната общност. Дори кметът на съседния град Сен-Жан-дьо-Фо дал благословията си.

10 места за екстравагантни сватби

Изборът на място бил лесен и двойката разменила брачните си клетви на входа на младоженеца. Роуз била облечена в ушита по поръчка сватбена рокля с воал и поръчала пръстени за себе си и за моста.

Младоженецът бил спокоен в големия ден и било ясно, че доверието няма да е проблем за новобрачните, тъй като мостът подкрепял много музикалния проект на съпругата си.

"Дяволският мост е всичко, което мога да искам от един съпруг - твърд, честен, чувствен, нежен и красив", сподели Роуз на своя сайт.

Бракът им не е правно признат във Франция, но художничката твърди, че той е толкова силен, колкото всеки друг. "Това не е решение, което взех лесно, ние наистина си даряваме взаимно радост и силата на неговите пилони винаги ще ме връща у дома", допълни Роуз.

Тя обаче е категорична, че това е символична любов и е част от възглед за света, който вижда "духовна вибрация във всичко".