Вълк филмова звезда избяга в София и кръстосва улиците на града. Животното живеело в апартамент в кв. "Мотописта", но в неделя на обяд племенницата на стопаните го извела на разходка без каишка. Така питомният вълк Терес, който се снимал със Силвестър Сталоун, Чък Норис и Жан-Клод Ван Дам в "Непобедимите 2", изчезнал.

Животното е порода чехословашки вълчак, майка му е куче, а бащата - вълк. "В този район не може да се загуби, защото го познава. Вероятно или е откраднат, или е тръгнал по женска", разказа пред "Стандарт" собственичката на Терес - Ани.

По думите й 4-годишното животно не е опасно за хората. Вълкът в момента не е гладен. "Не сме му позволявали никога да убива. Той не е кръвожаден. По-скоро би умрял от глад, отколкото да се нахвърли на куче или коте", каза още Ани.

Столичната пожарна и общинската фирма "Екоравновесие" тръгнаха по дирите на вълка. Ако животното не бъде открито, няма да може да се снима в холивудската продукция "Непобедимите 3".

Камерите на лентата трябва да се завъртят през август на площадките на киноцентъра "Бояна", каза съпругът на Ани - Стоян Лазаров, от Природонаучния музей. Той предполага, че хищникът може да е тръгнал към квартала в полите на Витоша, защото дълго време е бил на снимки там.

Терес се е снимал в сериала "Революция Z" и в "Експендъбълс 2".

"Няма да го хванат. Вълкът е много умно животно", коментира шефът на столичния зоопарк д-р Иван Иванов.
Собствениците на Терес молят всеки, който види домашния им любимец, да се обади на 0888369620.