Много футболисти са обвинявани, че играят само за пари, но защитникът на английския Тотнъм Хотспър - Беноа Асу-Екото, чистосърдечно си признава, че е футболист само заради парите.

Асу-Екото не проявава интерес към играта и често няма идея срещу кого се изправя, когато излезе на терена. В свободното си време той е толкова откъснат от работата си, че миналия сезон дори не беше разбрал, че нападателят на Ливърпул - Луис Суарез, е ухапал някого на терена.

За да подсили своя образ, тази седмица Асу-Екото призна в интервю, че никога не е чувал за новата придобивка на Тотнъм - бразилеца Паулиньо. Това е човекът, за когото Шпорите платиха рекордните 17 млн. пауда (24 млн. долара) и който не слиза от страниците на вестниците, след като вкара два гола за националния отбор на Бразилия по време на турнира за Купата на конфедерациите.

По време на интервюто 29-годишният Асу-Екото, който е национал на Камерун, признава, че също така не е знаел кой е Рафаел ван дер Ваарт, когато холандецът е пристигнал за първата си тренировка в Тотнъм.

Няколко седмици преди да подпише ван дер Ваарт изведе холандският национален отбор с капитанската лента във финала на Световното първенство по футбол в Южна Африка.

Трите най-добри цитата от интервюто с Асу-Екото:

"Не следя такива новини."
"Не знам как изглежда той."
"Не разбирам хора, които не ме разбират мен."