Красиви хотели, прекрасни острови и вълнуващи градове – какво повече му трябва на човек за една перфектна почивка? Читателите на американското списание Travel + Leisure създадоха най-добрата селекция.

Наградите World's Best Awards се раздадоха и в категория "Най-красивите острови в света". Бял мек пясък, красиви палми и кристално чиста вода – не е изненада, че Палаван (Филипините) е на първо място в класацията. Европа също има своите два класирали се представителя. Ето и цялата подредба:

1. Палаван (Филипините)

Хиляди островчета и почти 2000 километра дълга непокътната брегова линия – досега само смелчаци са пътували до този райски остров. Вече може дори да се лети до него.

2. Боракай (Филипините)

Така нареченият "бял плаж" (White Beach) принадлежи към най-красивите плажове в света и се намира на острова, голям едва около десет квадратни километра. Боракай е особено популярен сред водолазите поради разнообразието на риби.

3. Мауи (Хавай)

Най-красивият от хавайските острови е един същински скъпоценен камък с безупречни плажове, водопади и буйни гори. Над всичко това, на височина от 3057 метра, се намира Халеакала - изгаснал вулкан, по чийто склонове пасе едър рогат добитък.

4. Санторини (Гърция)

10 страхотни гръцки острова

Един от звездните гръцки острови от Цикладите в Егейско море. С типичните за Санторини сини и бели къщи, бели пясъчни плажове и дълбокото синьо море, островът съчетава в себе си повечето желания на туристите за идеална почивка.

5. Остров Принц Едуард (Канада)

Посетителите на острова ще намерят красиви пясъчни плажове и живописни брегове, спиращи дъха залези, светлинни кули и пясъчни скали.

6. Бали (Индонезия)

Бали е една от най-популярните далечни дестинации за туристи. Около четири милиона посетители идват на острова всяка година, за да се насладят на палмите, плажовете и луксозните хотели.

7. Кауай (Хавай)

Невероятни места, които можете да разгледате с Google Street View

Поради буйната растителност, Кауай е наричан "островът – градина". Той е най-старият остров на хавайския архипелаг. Там не можете да видите бетонени блокове, тъй като има забрана сградите да бъдат по-високи от кокосово дърво.

8. Сицилия (Италия)

Южният връх на Италия е дом на най-високия активен вулкан в Европа. Пейзажите са живописни, виното е отлично, а на средиземноморския остров има прекрасни места. Таормина (на снимката) се намира високо над Йонийско море и предлага прекрасна гледка.

9. Ко Самуй (Тайланд)

Времената, в които това място е било тайна и непознато за туристите, отдавна отминаха. Посетителите на Ко Самуй ценят ресторантите с вкусната тайландска храна в третия по големина остров в Тайланд.

10. Галапагоските острови (Еквадор)

Архипелагът се намира на 1000 километра от континенталната част на Тихия океан. Има животни и растения, които не се срещат никъде другаде по света – природно чудо в средата на океана.