Смъкнатите панталони си намериха нов враг в САЩ. Градче в щата Ню Джърси е поредното, което слага под забрана този вид небрежен стил облекло.

Уайлдууд следва примера на преградия в Чикаго, Атланта и още селища в САЩ, които решиха, че твърде смъкнатите панталони са в недопустим разрез с приличието, съобщи БНТ.

Това лято ще изглежда различно в Уайлдууд. Носенето на смъкнати панталони по улиците е вече наказуемо. Полицията патрулира и строго следи за нарушители, а плажуващите са доволни от новата забрана.

Най-ужасните модни тенденции в историята

Жителите на крайбрежното градче, както и всички посетители, ще трябва да се съобразяват с новото правило. В противен случай всеки, който носи панталоните си на повече от 7 см под талията, ще бъде санкциониран - с глоба от 200 долара или 40 часа обществено полезен труд.

Носенето на горна дреха и обувки също е задължително след 8 часа вечерта. Популярната тенденция на смъкнатите панталони е наложена от рап изпълнителите. Тя, всъщност, произлиза от американските затвори, където на задържаните не се позволява да носят колан.