Шери Лансинг, бивш президент на 20th Century Fox и бивш главен изпълнителен директор на Paramount Pictures, споделя, че два от най-успелите й филми - "Фатално привличане" и "Форест Гъмп", са били подминати от няколко филмови студия, преди да достигнат до нейното бюро.

"Фатално привличане," който Лансинг продуцира през 1987 г. чрез нейната продуцентска компания Jaffe-Lansing, става най-доходоносният филм за годината в световен мащаб и получава шест номинации за Оскар.

"Мисля, че „Фатално привличане“ е филм, който беше отхвърлен по два пъти от всяко филмово студио и беше подминат от около 26-27 режисьора," казва Лансинг пред CNBC.

Лансинг също така споделя, че "Форест Гъмп", който е един от най-успешните й филми с Paramount, също е бил подминат от останалите холивудски студия.

Нейният съпруг Уилям Фридкин, който е режисьор на "Френска връзка" и "Екзорсистът", казва на Лансинг, че "Форест Гъмп" е лошо име за филм.

Филмът излиза през 1994 г. и печели шест награди Оскар, между които за "Най-добър филм", "Най-добър режисьор" и "Най-добра мъжка главна роля". „Форест Гъмп“ е генерирал над 677 млн. долара приходи до момента, според Internet Movie Database (IMDb).

Лансинг, разбира се, е продуцирала и филми, които не са оправдавали очакванията - както с Fox, така и с Paramount. Докато ръководи Paramount, студиото продуцира "Степфордските съпруги" и римейка от 2004 г. на "Алфи", като и двата филма не се представят особено добре.