Главният изпълнителен директор на Swatch Ник Хайек заяви, че не му пука за падащата цена на акциите на компанията, подчертавайки, че е "доста бичи настроен" по отношение на ръста на компанията.

Акциите на Swatch са поевтинели с 12% от достигнатия през май исторически връх от 602 швейцарски франка (641 долара), след като Хайек обяви, че резултатите на компанията за първото полугодие ще са слаби.

"Не ми пука, че борсата единия ден е така, а другия ден иначе...За мен пазарът е само една спекулация." Ник Хайек също така заяви, че „няма да се самоубие“ заради спада в цената на акциите на компанията, особено на фона на 6.1-процентния ръст в печалбата на Swatch за първото полугодие.

Swatch Group отчете 768 млн. швейцарски франка (821.2 млн. долара) печалба за първата половина на 2013 г., при очаквани 728 млн. франка от анализаторите.

"Оптимистично настроен съм по отношение на перспективите пред компанията, защото познавам пазарите, ние познаваме потребителя и неговото поведение. Ние имаме много магазини, а второто полугодие винаги е по-добро от първото," заявява Хайек в интервю за CNBC.

Той също така отхвърли казаното от европейските политици и анализатори и заяви, че предприемачите трябва да правят точно обратното на това, което те казват.

Според Хайек устойчивият растеж е налице във всички региони и перспективата пред групата, която произвежда марките Omega, Longines и Swatch, е дори още по-добре през второто полугодие.

"Виждам ръст навсякъде по света през второто полугодие," казва Хайек.

Продажбите в САЩ и Япония вървят добре, добавя Хайек, но обменният курс йена/швейцарски франк е работил срещу Swatch, която произвежда всичките си часовници в Швейцария.