Майорка предлага много повече от море и сангрия: балеарският остров е толкова многостранен, колкото вероятно никой друг остров в Средиземно море.

Той предлага чудесни пясъчни плажове, засенчени от борови дървета, класни яхтклубове и звездни ресторанти, атрактивни голф игрища, луксозни хотели, плажни клубове, живописни планински селца и оживената столица Палма с древна история.

Струва си да опознаете острова, затова ви представяме неговите най-красиви места:

Златен плаж с тюркоазена вода: Кала Пи де ла Посада на Кап де Форментор.

Порт де Солер е разположен в залив в западната част на Майорка. От Солер пътува ретро трамвай от 1919 г. до пристанището.

Най-красивите испански острови

На около 25 километра западно от Палма се намира живописният курорт Порт де Солер.

Панорамната гледка от хълма над Порт де Солер.

Puro Beach Club се намира в близост до Палма и разполага с басейн, ресторант и 180-градусова гледка към морето. Там редовно се провеждат партита.

Хотел Castillo Son Vida принадлежи към най-добрите хотели в Майорка. На снимката виждате голямата тераса с панорамна гледка.

Майорка има едни от най-красивите плажове.

Селцето Форналут се намира само на няколко километра от Солер в планините на Майорка. То вече два пъти печели титлата "най-красивото село в Испания", като уличките с цветя са типични за него.

На няколко минути от Палма се намира луксозният хотел Castillo Son Vida. Близкото голф игрище Сон Вида ви кани на игра на голф.

Голф игрището Сон Вида е най-старото игрище в Майорка. То е построено през 1964 г. от принц Рение от Монако.

Прекрасният залив Кала Санталуй се намира на югоизточния бряг. Пясъчният плаж и тюркоазената вода са истински лукс в своята "естествена форма".

Частното яхтено пристанище Пуерто Портали в югозападната част на Майорка е най-бляскавото пристанище от над 40-те на Балеарските острови. Там отсядат много известни личности, така че е трудно да си намерите място.

Ресторант Es Fum в хотел St. Regis Mardavall е отличен със звезда Мишлен, а главен готвач е Томас Кал. Гледката от терасата е особено приятна.

Хотел St. Regis Mardavall се намира на два километра от Пуерто Портали и има красив басейн, озеленен двор и директен достъп до морето, както и до ресторант Es Fum.

Alcanda Golf Club е природен резерват в северната част на Майорка и един от най-добрите голф клубове на острова. Играейки, гледате към морето.

Пълнолунието над гигантската катедрала, а отпред: яхтеното пристанище.

Впечатляващата катедрала Ла Сеу е забележителност в град Палма. Основите й са положени през 1230 г.

Порт д'Андрат се намира в югозападна Майорка и е симпатичен пристанищен град, популярен сред висшето общество. Клаудия Шифър е сред редовните посетители.

Басейнът на открития през май 2013 г. луксозен хотел Castell Son Claret предлага прекрасна гледка към планината и долината с бадемови дръвчета.

Планинското селище Дея се намира в Сера де Трамунтана в североизточната част на Майорка и е селище на художници. В продължение на много десетилетия там живеят хора на изкуството от цял свят.

Кастел Сон Кларет се намира на запад в планините на Майорка, между градовете Ес Капдела и Галилея.

В Порто Кристо Ново има три красиви залива.

Кала Агула е прекрасен пясъчен плаж на източния бряг на Майорка, близо до курорта Кала Ратхада.

Голф-клубът Son Gual в близост до Палма де Майорка е един от най-престижните клубове на острова. Той е издържан в оригинален стил.

Плажът Алкудиа е градски плаж с чиста вода.

В северозападната част на Майорка се намира Валдемоса, едно от най-известните кътчета в планините на острова.

Исторически, тесни улични и цъфтящи цветя: това е центърът на Валдемоса.

Валдемоса е популярна туристическа дестинация. Мястото става известно, след като Фредерик Шопен и писателят Жорж Санд прекарват зимата на 1838/1839 г. тук.

Плажът на Канямел: курортът в източната част на Майорка е недалеч от пещерите Ковес д'Арта.

Плажът Ес Тренк се счита за най-красивата част на острова. Простира се на над шест километра по югозападното крайбрежие между Са Рапита и Колониа де Сант Хорди.