Бали, Малдивите или Дубай – и българските туристически агенции предлагат почивка на екзотични места. Ако сте решили да изберете нещо подобно обаче, задължително четете малките букви.

Защото в обявената цена най-често не влизат летищните такси, визата, необходимите ваксинации, дори самолетния билет до Турция, от където често се лети до дестинации като Бали и Занзибар.

Допълнителните екскурзии също се заплащат, а най-често те изобщо не са допълнителни – просто в програмата няма планирани такива безплатни. Ако все още не сте се отказали, ето няколко екзотични предложения:

Бали – от 650 до 1100 евро

Ако сте избрали екзотичния Бали за дестинация, трябва да предвидите най-малко 650 евро на човек за почивката. Най-ниската цена е за отсядане в хотел 3 звезди. Сумата скача на 1000 евро, ако предпочитате петзвезден лукс.

Екскурзията продължава 11 дни, като полетите се осъществяват всяка сряда от месеца – от септември до декември. В цената се включват и закуски.

В цената на почивката обаче не се включва самолетният билет до Истанбул, от където се лети до Бали, както и летищните такси и допълнителните екскурзии.

Куба – от 950 до 1500 евро

Ваканции за авантюристи

За 11 дни можете да видите Хавана и Варадеро. 10 нощувки в хотел с четири звезди ще ви струват под 1000 лв., за петзвезден сумата скача до 1500 евро. Можете да избирате да посетите Куба от октомври до април.

И тук в сумата не влизат летищните такси, както и допълнителните екскурзии.

Дубай – от 550 до 1500 евро

4 нощувки в петзвезден хотел в Дубай ще ви струват близо 1500 евро. В цената се включва и закуска.

Ако искате да посетите Burj Khalifa, например, ще трябва да платите по 75 долара на човек допълнително. Вечеря в Burj al Arab пък ще ви струва по 140 долара на човек.

И тук летищните такси не влизат в цената, както и горивната такса и допълнителните екскурзии.

Малдивите – от 900 до 2500 евро

Круизи и за 200 евро се предлагат у нас

Седем нощи на Малдивите са мечтаната почивка за много хора. За това обаче трябва дебел портфейл. Най-малко с 900 евро ще трябва да се бръкнете, при положение, че спите в четиризвезден хотел.

Летищните такси не влизат в цената, а те са от порядъка на 250 евро. Не са включени и никакви допълнителни екскурзии.

Занзибар – от 1500 до 2000 евро

Ако решите да посетите Танзания през есента, почивка със седем нощувки на база all inclusive ще ви струва около 2000 евро за петзвезден хотел.

В цената не се включва полетът до Истанбул, както и летищните такси.

У нас се предлагат още екзотични дестинации като Кения, Тайланд, Аржентина, Чили, Индия, Бразилия и други.