До края на месеца ЦСКА ще пусне 2 078 000 акции на борсата, които представляват 31.969% от капитала на клуба. Това заяви пред Sportal.bg изпълнителният директор на червените Александър Тодоров.

"Не мога да се ангажирам с конкретен срок кога ще стане това, защото първо трябва да подпишем официален договор за продажбата на клуба с "Титан". Надявам се до средата или края на август плановете да са реалност.

Законите ни позволяват да пуснем акции в продажба, но само до довнесения капитал (б.а. капиталът на ЦСКА е 6.5 млн. лв., а е внесен 4.422 млн. лв. Т.е. трябва да се довнесат 2.078 млн. лв.).

На въпрос, ако предположим, че хората изкупят акциите, може ли ЦСКА да оперира с тези пари, Тодоров беше категоричен: "Да, може. Говорено е с много хора, в това число и със сериозни бизнесмени, които обявиха пред нас, че ще си купят акции. Не искам обаче да избързваме.

Нали знаете, че едно е на думи, а съвсем друго е, когато дойде време за даване на пари. Няма да върнем нито един човек, който пожелае да закупи акции. Всеки е добре дошъл", допълни Тодоров.