Технологичните компании са водещи в тенденцията за промяна на класическите офиси с офиси от нов тип, които да стимулират креативността на служителите и размиват пространството между работа и забавление.

Генералният директор на Evernote Фил Либин създава компанията, защото иска да помни всичко. Той иска да създаде приложение, което работи като втори мозък.

Така за логото на компанията е избран слон – животни, известни с феноменалната си памет. Фигурки на слонове има из целия офис

Офисът на компанията е разположен с Редууд Сити, щата Калифорния. С развитието на бизнеса компанията се нуждаеше от по-широко пространство и покани дизайнерите Studio O+A, които за ограничено време да създадат пространството.

Така било решено част от строителните дейности да се превърнат в концепция на дизайна – голите бетонни подове, открити комуникации и подобни стават особеност на интериора.

По отношение на функционалното разпределение – работните станции заемат много от помещенията, но въпреки това има зона за отдих и места за общуване.

Освен центъра на сградата, където служителите могат да похапнат и да обменят идеи, офисът разполага със конферентна зала, трапезария и няколко стратегически разположени закусвални и кафенета.

След всичко – служелите могат да се оттеглят в стаята за игри или фитнеса или просто да си вземат едно колело, за да се проберат у дома.