На Хавайските острови бе предложен за продажба един необикновен имот. Той не само разполага с най-новото от сферата на дизайна и технологиите, но също така отговаря на изискванията на учението фън шуй. Цената на имението е 28 милиона долара.

Имението, наречено Hale Ali’i се намира на хавайския остров Мауи.

Площта му е 2278 кв. м.

То разполага с пет спални и пет бани и гараж за пет коли.

Целият първи етаж и две стаи на втория са оборудвани с панорамни прозорци с изглед към тераса, от която пък се предлага прекрасна гледка към плажа и океана.

В кухнята, стъклените врати и рафтове са съчетани с махагонови мебели, гранитни плотове и най-съвременни уреди.

Стаята за развлечения разполага с всички видове технологични играчки, от CD до Blu-ray, съраунд и плазмен телевизор с 64- инчов екран. Тук също е разположен командният център на "умния дом", който включва контрол на температурата, вътрешно и външно осветление, както и за управление на сигурността.

Продавачите на разкошната вила се опитват да привлекат потенциален купувач не само в материалните удоволствия на дома. Експерт по фън шуй казва, че домът много съответства на учението за добра организация на пространството.

Например, един от принципите на фън шуй е свързан със защитата на къщата. Прозорците на централната фасада на имението са с изглед към океана и плажа, а гърбът му е защитен от планините на острова, което е идеалното разположение според учението.

Друг вид защита - портите, през които се влиза в Hale Ali'i, са две: през първата се влиза в имението, а втора води към самата резиденция по алея от зеленина.

Големи колони и каменни подови настилки засилват чувството на сила и баланс. Според специалиста, една от целите на фън шуй е да напомня на хората как са живели, когато светът все още не е познавал небостъргачите, магистралите и мегаполисите. А имението е напълно пригодено за това.

Дори и номерът му – 9, според китайската нумерология символизира броя на императорите и постоянството и хармонията.

Повече снимки вижте в нашата галерия